Harmonogram služieb pri varení polievok pre CPB Samaritán.

Zásady pri tejto službe sú:

1/ Vydávame cca 60 porcií. (1 porcia je cca 500 ml miska = z rezervou – max 25-30 litrov polievky)
2/ Každý domáci kuchár varí zo svojich surovín (nakúpených za vlastné prostriedky – aby bola služba čo najadresnejšia),
podľa vopred danej ponuky, aby sa jedlá neopakovali za sebou.
3/ Varíme hustú výdatnú – domácu – štedrú polievku s mäsom alebo jedlá ako lečo, cestoviny, rizoto.
4/ Miesto varenia si kuchár vyberie podľa svojich možností.
Môže variť doma, alebo v centre Samaritán.

SAM menu2

 

Naša samaritánske menu musí spĺňať normu kvalitnej domácej stravy.
Keďže máme priestorový limit dokážeme uvariť najviac 50-60 pol litrových porcií.
Ale musí to byť poctivé jedlo. Varíme domáce jedlá podľa overených receptov.

Polievky:

Fazuľová s údeným kolenom
Paradajková s cestovinou a syrom
Hŕstková s klobásou
Guláš s bravčovým mäsom a haluškami
Ukrajinský boršč

Jedlá:

Šošovica s párkom
Zemiaky na kyslo s klobásou
Cestoviny so slaninou a vajcom
Halušky s kyslou kapustou
Chilli con carne
Rizoto s mäsom a uhorkou
Lečo so zemiakmi a klobásou
Fliačky so sladkou kapustou
Segedínsky guláš s knedľami
Kuracie rolky s kapustou